File Server Resource Manager File Screening Management
Merhaba arkadaşlar bu makalemizde file server özelliklerinden olan file screening management özelliği ile makalelerimize devam ediyoruz.
İlk olarak File screen’dan bahsedelim.Bir sunucuda belirli türden dosyaların depolanmamasını sağlamak için dosyaları filtrelemek yada izlemek için kullanılmaktadır.
Makalemize File Groups seçeneğine sağ tıklayıp Create File Group diyerek devam ediyoruz.


Yukarıda karşımıza gelen ekranda filtrelemek istediğimiz grubun ismin belirtiyoruz.Daha sonra ise Files to include şeçeneğinde filtremek istediğimiz dosya uzantılarını belirtiyoruz.

Yukarıdaki ekranda yapmış olduğumuz filtrelemeyi File Groups alanında görüyoruz.

Ve şimdi sıra geldi File Screen Template özelliğine,burdaki amacımız azönce oluşturmuş olduğumuz file group filtreleme özelliğini template ile uygulama işlemi ile uygulamaya,
File Screen Template şeçeneğine sağ tıklatıp Create File Screen Template diyerek işlemlemimize devam ediyoruz.

Yukarıda karşımıza gelen ekranda Settings sekmesi altında bulunan Template Name belirlemeye,ismimizi GenelEngelleme olarak belirttikten sonra Active screening ve Passive screening seçenekleri ne anlama gelmektedir kısaca bahsedelim.
Active screening: Bu seçenek eğer işaretli olur ise daha önceden filtreleme yapmış olduğumuz dosya uzantılarını uygulanan bir klasöre kopyalama yasak anlamına gelmektedir.
Passive screening: Bu şeçenek eğer işaretli olursa uygulanan bir klasöre belirtilen dosya uzantılarının kopyalanmasının yasak olmadığı anlamına gelmektedir ve bizi e-mail veya event log olarak bilgilendirme yapmaktadır.
Bu ayarlardan bahsettikten sonra OK tuşuna basarak devam edebiliriz.

Ve yukarıdaki resimde şablonumuzun oluşmuş olduğunu görmekteyiz.

Ve şimdi sıra geldi ayarlamış olduğumuz şablonu ve grubu hangi paylaşılmış olan klasöre uygulayacağımıza.
File screen şeçeneğine sağ tıklayarak Create File Screen şeçeneğinden işlemimize devam ediyoruz.

Yukarıdaki karşımıza gelen ekranda File screen path seçeneğinden Browse diyerek klasörümüzün yolunu belirtiyoruz.
Klasörü şeçtikten sonra bu klasöre hangi şablonu uygulayacağımızı şeçiyoruz ve create tuşuna basarak işlemimizi tamamlamış oluyoruz.

Evet arkadaşlar filtreleme işlemimiz yukarıdaki resimde gördüğümüz gibi tamamlamış oluyoruz.Şimdi belirtmiş olduğumuz klasör .mp3 uzantılı veya .avi uzantılı bir dosya atabiliyoruz onu test edelim.

Dosya atmak istediğimiz mp3 ile ilgili bu şekilde bir hata almış olduğumuzuda görmüş olduk.
Umarım faydalı bir makale olmuştur.
Başka makalelerde görüşmek üzere…