Neden sanallaştırma kullanmalıyız?
Ortamınızda sanallaştırmayı kullanmayı düşünmeniz için birçok neden vardır. Bunlardan bazıları:
- sunucu konsolidasyonu – sanallaştırma, fiziksel alanı korumanıza yardımcı olabilir. Geleneksel veri merkezi ortamlarında her sunucuyu tek bir uygulamaya ayırmak yaygındır. Bu, çoğu bilgisayarı büyük ölçüde yetersiz kullanır. Sanallaştırma, tek bir sunucuda daha fazla iş yükü çalıştırmanıza olanak tanır ve bu da ortamınızdaki fiziksel makinelerin sayısını azaltır.
- düşük maliyet – donanım çoğu zaman bir veri merkezindeki en yüksek maliyettir. Sanallaştırma fiziksel makinelere olan ihtiyacı azalttığı için maliyet de düşer. Ancak maliyet, donanımın çok ötesine geçer – yazılım lisansı tasarrufu, güç ve soğutma maliyetlerinde azalma, gelişmiş kullanıcı erişilebilirliği ve performans da maliyetinizi düşürmenin yollarından bazılarıdır.
- artan çalışma süresi – VMware, fiziksel sunucularda bulunmayan, iş sürekliliğine ve artan çalışma süresine yardımcı olan bir dizi gelişmiş özellik sunar. Bu tür yetenekler dinamik geçiş, depolama geçişi, hata toleransı, yüksek kullanılabilirlik vb .’dir. Bu teknolojiler, sanal makinelerin çalışmasını sağlar veya onlara plansız kesintilerden hızla kurtulma yeteneği verir. Bir sanal makineyi bir sunucudan diğerine hızlı ve kolay bir şekilde taşıma yeteneği, geniş kapsamlı kullanımlarla sanallaştırmanın belki de en büyük tek avantajlarından biridir.
- daha hızlı sunucu sağlama – Vmware ile bir sunucuyu dakikalar içinde kurup çalıştırmak için bir görüntüyü, ana şablonu veya mevcut sanal makineyi hızla klonlayabilirsiniz. Bu, genellikle kurulum için saatler gerektiren fiziksel sunucuların tersidir.
- daha kolay yedeklemeler – sanallaştırma ile dakikalar içinde sanal makinelerinizin tam yedeklemelerini oluşturabilirsiniz. Bu yedekler bir sunucudan diğerine taşınabilir ve daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yeniden konuşlandırılabilir. Ayrıca, belirli bir zamanda bir sanal makinenin durumu olan bir sanal makinenin anlık görüntüsünü de alabilirsiniz.